Πολεμικές Τέχνες


Πολεμικές τέχνες είναι μέθοδοι αυτοάμυνας και επιβολής επί του αντιπάλου, χρησιμοποιώντας το σώμα μας ή και όπλα , όπως ξίφος ,τόξο, δόρυ ή ακόμα και ένα απλό ξύλο.

Οι πολεμικές τέχνες είχαν ξεκινήσει σαν στρατιωτικές τέχνες από την αρχαιότητα και σήμερα στοχεύουν στην αυτοάμυνα και στην ξεκούραση του πολυάσχολου σύγχρονου ανθρώπου.Δίνουν στον άνθρωπο την ευκαιρία να ζήσει με υγεία, καθαρό μυαλό, ψυχική δύναμη , αισιοδοξία
αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο του. Βοηθάνε στο να προσαρμοστεί ο κάθε άνθρωπος ο κάθε αθλητής πιο εύκολα στο σημερινό κοινωνικό περιβάλλον.

Η φυσιολογία , η ψυχολογία και η παιδαγωγική μας βεβαιώνουν ότι κάθε σωματική δραστηριότητα είναι συνδεδεμένη
με την ανάπτυξη των ψυχοσωματικών ικανοτήτων όπου διαπιστώνεται η αλληλεξάρτηση των λειτουργιών του σώματος πνεύματος.
Οι πολεμικές τέχνες έχουν ως στόχο την απόκτηση θάρρους και τόλμης, εμπιστοσυνη στις δικές μας δυνάμεις(αίσθημα ασφάλειας),να γνωρίζουμε
τις ικανότητές μας ,την ψυχοπνευματική ισορροπία ,ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων, όπως δύναμη, αντοχή, συναρμογή, ταχύτητα, ευκινησία, ισορροπία και σωματική ετοιμότητα.

Ευδοκίμησαν ιδιαίτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, αν και υπάρχουν τέχνες Ινδικής, ή και Γαλλικής καταγωγής, όπως το Σαβάτε.

Οι σημαντικότερες Πολεμικές Τέχνες είναι:

Κουνγκ Φου, Τάι Τσι Τσουάν (Κίνα)
Καράτε, Ζίου Ζίτσου, Ιάντο, Αικίντο, Τζούντο, νιντζουτσου (Ιαπωνία)
Ταε Κβο Ντο (Κορέα)
Μαι Ται, Βιετ Βο Νταρ, Εσκρίμα, Σιλάτ (Στις χώρες της Ινδοκίνας και της Μαλαισίας)
Κράβ Μάγκα (Ισραήλ)
Πανκράτιον (Ελλάδα)
Καποέιρα (Βραζιλία)
Τζιτ Κουν Ντο (Αμερική)
Έρευνα Τρελαμένοι