Κρατήστε τα μεταλλαγμένα μακριά απο την Ελλάδα!

*Κρατήστε τα μεταλλαγμένα μακριά από την Ελλάδα!*


*Σύμφωνα με την greenpeace*

Στα καταστήματα Coffeeway,γνωστή αλυσίδα πώλησης καφέ από όλο τον κόσμο, υπάρχουν μεταλλαγμένα ροφήματα που παράγονται από τροποποιημένη σόγια και καλαμπόκι. Τα προϊόντα αυτά εισάγόνται από τις Η.Π.Α και την εταιρία Caffe d’Amore. Είναι στιγμιαία ροφήματα σε πολλές γεύσεις. Aυτά είναι τα παρακάτω:

*Ρόφημα στιγμιαίο bellagio με γεύσεις:
λευκή σοκολάτα, σοκολάτα τρούφα, καραμέλα πραλίνα, πορτοκάλι πέκαν, γαλλική βανίλια, σοκολάτα βατόμουρο και holiday spice.(φακελάκια 35γρ)

*Ρόφημα στιγμιαίο τσαγιού με γεύσεις: σοκολάτας, πράσινο τσάι και spiced.(φακ.35γρ)

* Ρόφημα στιγμιαίο skinny frappe με λίγες θερμίδες σε γεύσεις: σοκολάτας,μόκα και βανίλια.(φακελάκια 28γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο εσπρέσσο:ντεκαφεινέ και με λίγες θερμίδες(φακελάκια 35γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο epressimo(κουτί 284γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο bellagio Καραμέλας και Βανίλιας(κουτί 198γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο moka fudge (κουτί 369γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο cookies n’cream(κουτί 369γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο coffee toffee(κουτί 369γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο Mexican spice(κουτί 340γρ)
* Ρόφημα στιγμιαίο French Vanilla(κουτί 283γρ)


*ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ GREENPEACE*


Τι μπορείτε να κάνετε;


Ενώστε τη φωνή σας και ζητήστε από την Coffee Connection ΑΒΕΕ να σταματήσει να εισάγει τα συγκεκριμένα προϊόντα και να τα αποσύρει άμεσα από όπου τα έχει διαθέσει.
Εάν έχετε ήδη αγοράσει τα συσκευασμένα στιγμιαία ροφήματα της εταιρείας Cafe d'Amore επιστρέψτε τα αμέσως στο κατάστημα απ’ όπου τα αγοράσατε, ζητώντας από τον υπεύθυνο του καταστήματος να αποσύρει άμεσα όλα τα συγκεκριμένα προϊόντα και να μη δεχτεί να τα ξαναπουλήσει.
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι επανειλημμένα περιστατικά μας έχουν αποδείξει ότι καθημερινές και αθώες συνήθειες, όπως ένα απολαυστικό ρόφημα, μπορεί να μην είναι και τόσο ''αθώες''. Eλέγχετε τι αγοράζετε και τι καταναλώνετε. Να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων και κυρίως τα ψιλά γράμματα και να μην αγοράζετε ποτέ τρόφιμα που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.
Στείλτε το παρακάτω μήνυμα στην Coffee Connection ΑΒΕΕ, αποκλειστικό εισαγωγέα των ροφημάτων της εταιρείας Caffe d’Amore τα οποία περιέχουν συστατικά που παράγονται από μεταλλαγμένο καλαμπόκι και σόγια και πωλούνται στα καταστήματα Coffeeway. Η δύναμή σας σαν καταναλωτές είναι μεγάλη, χρησιμοποιήστε την για να κρατήσουμε τα μεταλλαγμένα μακριά από την Ελλάδα.

Write a letter at Greenpeace
Γράψτε ένα γράμμα στην Greenpeace


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ GREENPEACE:



Δείτε επείσης:

Η Ευρωπαϊκή Eπιτροπή θα αναγκάσει την Eλλάδα να καλλιεργήσει μεταλλαγμένα;
Γενετικά μεταλλαγμένα πρoϊόντα..