Στήριξη στο κίνημα «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» ζητεί η ΕΣΕΕ


Nα στηρίξουν οι καταναλωτές το κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων με barcode που ξεκινάει με τα ψηφία "520", ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή».

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, σήμερα, Τρίτη, 15 Μαρτίου, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΣΕΕ ανακοίνωσαν την επανεκκίνηση τριών δράσεων της Συνομοσπονδίας σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

1) Το πρόγραμμα «Συμμετέχω».

Στόχος, η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ανέργων καταναλωτών, στο πλαίσιο των δράσεων του «Ευρωπαϊκού Έτους κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.

Στη δράση αυτή θα προστεθούν φέτος κατόπιν αιτήματός τους πολύτεκνοι και τρίτεκνοι καταναλωτές.

2) Η Πανελλαδική Καμπάνια «Ταμειακές μηχανές παντού - Αποδείξεις απ' όλους» με την τοποθέτηση αφισών στις προθήκες των καταστημάτων λιανικής όλης της χώρας.

Η δράση αυτή στόχο έχει την απομόνωση του παρεμπορίου και την προσπάθεια να περάσουν τα «αδήλωτα» 20 δισ. ευρώ ετησίως μέσα από τις ταμειακές μηχανές του νόμιμου εμπορίου.

3) Το κάλεσμα της ΕΣΕΕ στον Έλληνα καταναλωτή να στηρίξει το κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων με barcode που ξεκινάει με τα ψηφία "520".

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι ο Έλληνας καταναλωτής θα δώσει το παράδειγμα στις ελληνικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τις πολυεθνικές αλυσίδες λιανεμπορίου να πράξουν το ίδιο.