Eπίθεση κατα μέτωπο γερμανικού περιοδικού προς την Ελλάδα

Ένα άθλιο εξώφυλλο επέλεξε το γερμανικό περιοδικό Focus, για να επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα, όπως το συνηθίζουν το τελευταίο διάστημα και τα γερμανικά έντυπα.

Επέλεξε λοιπόν να παρουσιάσει την Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία, να κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.

Και σίγουρα δεν πρόκειται για χιούμορ, αφού το άθλιο φωτομοντάζ συνοδεύεται από τον επίσης άθλιο κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και τον υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Το απαράδεκτο φωτομοντάζ, όπως και το δημοσίευμα στο σύνολό του, προκάλεσε αντιδράσεις Ελλήνων του εξωτερικού, και όχι μόνο, οι οποίοι το καταδίκασαν στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στη διεύθυνση του περιοδικού.

Το συγκεκριμένο περιοδικό δεν εκφράζει σαφέστατα το σύνολο της κοινής γνώμης στη Γερμανία, αλλά ούτε και την επίσημη άποψη της γερμανικής κυβέρνησης. Προκαλεί όμως, και μάλιστα υπερβαίνοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.





Πηγή: madata.gr

Δείτε επίσης:
Διαμαρτυρία Πετσάλνικου για τα Γερμανικά δημοσιεύματα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, για γερμανικά δημοσιεύματα
Κύριοι του Focus, δε χρωστάμε σε κανένα..
Το Focus εξηγείται για την Αφροδίτη της Μήλου