Είσαι Γυναίκα; Διατηρείστε την ζωντάνια της ομορφιάς..

Το κούρεμα

Ένα τυπικό κούρεμα μπορεί να διατηρήσει το σχήμα του και την ζωντάνια του περίπου για 6 εβδομάδες, ωστόσο είναι πολύ εύκολο να προσποιηθείτε ότι μόλις έχετε βγει από το κομμωτήριο.

Χρησιμοποιείστε ένα δυναμωτικό σαμπουάν και conditioner το οποίο περιέχει σιτάρι και πρωτεΐνες τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αναδόμηση της τρίχας. Μετά από το στέγνωμα των μαλλιών απλώστε στα μαλλιά σας ένα conditioner το οποίο περιέχει εκχυλίσματα γλυκερίνης ή σιλικόνης.

Τα φρύδια

«Αφαιρέστε τις ατίθασες τρίχες πάνω από τα φρύδια σας ώστε να καταφέρετε να διατηρήσετε το σχήμα των τόξων καθαρό για παραπάνω από 3 εβδομάδες», αναφέρει η Anastasia Soare, αισθητικός και ιδιοκτήτρια του Anastasia Beverly Hills Salon.

Χρησιμοποιείστε τσιμπιδάκι με κλίση, ώστε να αποφύγετε εκδορές στο δέρμα σας και αφαιρέστε προσεκτικά τις τρίχες που εκτείνονται στην κορυφή του τόξου των φρυδιών σας αλλά και αυτές ανάμεσα τους. Εάν προσπαθείτε να μεγαλώσετε τα φρύδια σας, απλώστε ένα προϊόν αναζωογόνησης κάτω από το τόξο σας.

Το χρώμα των μαλλιών σας

«Μπορείτε να διατηρήσετε την έντονη απόχρωση των μαλλιών σας για περισσότερο από 6 εβδομάδες», λέει η Rita Hazan, η οποία βάφει τα μαλλιά των Jessica Simpson και Jennifer Lopez.

Μπορείτε να αναζωογονήσετε το άτονο χρώμα των μαλλιών σας με μια ειδική θεραπεία όπως αυτή της Clairol Natural Instincts Shine Happy. «Αυτού του είδους οι θεραπείες δημιουργούν την ψευδαίσθηση των φρεσκοβαμμένων μαλλιών», εξηγεί η Hazan. Κρύψτε τις άσπρες τρίχες με μια απόχρωση η οποία θα ταιριάζει στο χρώμα σας και θα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.

Πεντικιούρ

Αφήστε τα νύχια σας τουλάχιστον για 5 λεπτά έξω πριν βάλετε τα παπούτσια σας. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το βερνίκι να επικαθίσει έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία σύντομα.

Μετά από την πρώτη μέρα, αφαιρέστε τις πληγές και καθαρίστε τη φτέρνα σας με ένα ειδικό σφουγγάρι κάθε φορά που κάνετε ντους.

Πριν πέσετε στο κρεβάτι απλώστε στα πόδια σας μια ενυδατική κρέμα η οποία περιέχει γλυκερίνη και πρωτεΐνες που μπορούν να διατηρήσουν το δέρμα απαλό.

Επιστροφή στην αρχή

Πρόσωπο

«Την επόμενη μέρα από τον καθαρισμό προσώπου, το δέρμα σας είναι ελαφρώς φουσκωμένο και υγρό επειδή έχει υπερενυδατωθεί», εξηγεί ο Michelle Copeland, πλαστικός χειρούργος από την Νέα Υόρκη και δημιουργός της σειράς Dr. Michelle Copeland Skin Care line.

Για την διατήρηση αυτής της λάμψης όλη την εβδομάδα, χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του προσώπου σας. «Αυτή η διαδικασία αυξάνει την ροή του αίματος στην επιφάνεια του προσώπου»,εξηγεί ο Δ. Copeland. Μπορείτε να διατηρήσετε επίσης την φρεσκάδα του πρόσωπου σας με έναν εβδομαδιαίο καθαρισμό απολέπισης.

Η γραμμή του μπικίνι

Λίγες μέρες μετά από την αποτρίχωση της γραμμής του μπικίνι το καλύτερο που θα είχατε να κάνετε θα ήταν ένας καθαρισμός απολέπισης. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με ένα ειδικό σφουγγαράκι 2-3 φορές την εβδομάδα.

«Αυτή η διαδικασία βοηθάει στην απομάκρυνση της τρίχας από τη ρίζα της όπως ακριβώς και η αποτρίχωση», σχολιάζει η Aldona Roth, αισθητικός από τη Νέα Υόρκη

Τεχνητό μαύρισμα

Όσο τέλειο και εάν ήταν το μαύρισμα που αποκτήσατε με solarium, οι άσπρες στάμπες που εμφανίζονται αργότερα στο σώμα σας θα μπορούν πάντα να προδώσουν το μυστικό σας.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε ξυριστεί πριν από το μαύρισμα σας και μετά από αυτό ξεχάστε εντελώς τις διαδικασίες απολέπισης. Και οι δυο παραπάνω παράγοντες μπορεί να βοηθήσουν στην υποχώρηση του χρώματος σας. Αντιθέτως μετά από το μαύρισμα χρησιμοποιείστε μια κρέμα που επιβραδύνει την αύξηση της τρίχας. Επίσης αγοράστε μια λοσιόν η οποία περιέχει μια μικρή ποσότητα υδροξυλικής ακετόνης (DHA) για να αποφύγετε τη δημιουργία μικρών άσπρων κηλίδων.

Μανικιούρ

«Μπορείτε να έχετε ένα πολύ όμορφο και περιποιημένο μανικιούρ για περισσότερο από μια εβδομάδα απλώνοντας μια λεπτή στρώση τροφής καθημερινά», αναφέρει η Deborah Lippmann, διάσημη μανικιουρίστα και ιδρύτρια της Lippmann nail care.

Μπορείτε να επουλώσετε τις παρανυχίδες σας με μια ενυδατική κρέμα η οποία περιέχει αμυγδαλέλαιο και βιταμίνες Ε.

Περισσότερα άρθρα

Πηγή: pathfinder.gr